Machinebouw van Lieshout is een familiebedrijf dat sinds 1962 hoogwaardige machines bouwt. In 1996 nam Mark, de huidige eigenaar, het bedrijf over van zijn vader en zette hij het vakmanschap voort.  

Bij Machinebouw van Lieshout draait alles om het creëren van maatwerkoplossingen. We zijn gespecialiseerd in de productie van complexe staalconstructies en metaalbewerking en bieden een volledige A tot Z-service. Hierdoor zorgen we voor een naadloze uitvoering van productontwerp (3D Inventor) tot fabricage en uiteindelijke montage.   

Onze toewijding aan kwaliteit wordt op meerdere vlakken bevestigd door een EN-1090 certificering. Daarnaast beschikken onze lassers over de benodigde lascertificaten, onze monteurs over VCA basis en onze projectleiders over VCA Vol. Ook zijn we lid van de Metaalunie.

Sinds 1962 hebben we ons ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor uiteenlopende sectoren. We maken machines en installaties voor bedrijven die actief zijn in sectoren zoals de milieusector (grondreiniging), offshore, baggerindustrie, scheepsbouw, verzinkerijen en algemene machinebouw.  

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen.  

Pand 2023

Milieusector

 Offshore

Scheepsbouw

Bagger Industrie

 VoedingsIndustrie

 Ovenbouw

 Algemene Machinebouw

 Electronica

Engineering

Engineering is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Samen met de klant wordt vakkundig en innovatief gewerkt naar een passende oplossing.

Vakkennis

Hoge eisen aan mensen en materiaal zorgen voor een eindresultaat van hoge kwaliteit. Men beschikt over een oneindig opleidingsprogramma, waar continu gebruik van wordt gemaakt.

Verspaning

Wij maken gebruik van conventionele en CNC Draai- en freesmachines.

Mechanische bewerking

Ook voor enkel mechanische bewerkingen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

CE documentatie

Al onze producten worden geleverd met de juiste CE – en gebruikersdocumentatie.

Tank testen op lekkage

Een  tank wordt nauwkeurig op lek getest door deze op druk te zetten. Dit wordt gemeten met een drukmeter en een waterkolom, waarvan de resultaten worden weergegeven in het meegeleverde testrapport.

Productieoplossingen

Wij denken graag mee om tot een realiseerbare productieoplossing te komen.

Een voorbeeld hiervan:
Inkrimpen van lagerbussen met behulp van vloeibaar stikstof.

Slijtage van onderdelen

Slijtage van onderdelen kan op verschillende manieren worden opgelost. Een goed voorbeeld hiervan is het bekleden met rubber, wat op verschillende manieren kan gebeuren.

3D modellering

Wij modelleren onze producten in 3D middels Autodesk Inventor.

Het engineering team van Machinebouw van Lieshout heeft regelmatig trainingen, wat ons op het niveau “gevorderde” gebracht heeft.

Het modelleren geeft ons de mogelijkheid het geheel tot een hoger niveau te brengen. Het ontwerp kan een stuk complexer als het nodig is, maar juist ook een stuk eenvoudiger en sneller. De communicatie en presentatie tussen ons en u als klant gaat een heel stuk duidelijker en efficiënter.